Γνώρισέ μας

Ο Σύλλογος “Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου” είναι μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση με βάση το νησί της Νάξου, Κυκλάδες.
Είμαστε μια ομάδα εθελοντών που έχουν βρει το πάθος και το σκοπό τους βοηθώντας και διασώζοντας τα άγρια ζώα του νησιού. Λειτουργώντας έναν σταθμό πρώτων βοηθειών παρέχουμε φροντίδα στην τοπική άγρια πανίδα και συνεργαζόμαστε με νοσοκομεία άγριων ζώων ανά την Ελλάδα.

Στόχος μας είναι η ασφαλή επανένταξη των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Ωστόσο αυτό θα ήταν άκαρπο, εάν δεν διευρύναμε τις δράσεις μας στην προστασία των ενδιαιτημάτων της άγριας πανίδας στη Νάξο, μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, καθαρισμούς, τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές, και πολλά άλλα.

Ο Σύλλογος “Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου” ιδρύθηκε το 2014 σε μια περίοδο που ανακαλύψαμε ότι θαλάσσιες χελώνες θανατώνονταν σκόπιμα στο νησί σε μεγάλους αριθμούς. Ως αποτέλεσμα, λειτουργώντας πλέον ως επίσημος σύλλογος ξεκινήσαμε την προστασία της άγριας ζωής από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Πλέον, διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις να νοσηλεύσουμε τραυματισμένες/άρρωστες θαλάσσιες χελώνες ως σταθμός του ΑΡΧΕΛΩΝ και, χάρη στην υποστήριξη του Cyclades Perservation Fund (CPF), ιδρύσαμε το Δίκτυο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στις Κυκλάδες λαμβάνοντας περιστατικά και από γειτονικά νησιά.
Όσον αφορά στα άγρια πτηνά, παρέχουμε πρώτες βοήθειες και συνεργαζόμαστε με το Νοσοκομείο Άγριων Ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο.

Όταν γίναμε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς ενάντια στα άγρια ζώα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και συνδυάσαμε τις ικανότητες και γνώσεις μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και βιωσιμότερο περιβάλλον για αυτά. Ενημερώνουμε διαρκώς το κοινό, ντόπιους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της Νάξου, για την πλούσια βιοποικιλότητα που παρατηρείται και με την οποία μοιραζόμαστε το νησί.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί αξίζουν μια ελεύθερη και ασφαλή ζωή σε αυτό τον πλανήτη και αν μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον μπορούμε να συμβιώσουμε αρμονικά.

“Μπορεί να έρθουν μέρες που δεν μπορώ να βοηθήσω ένα ζώο που το έχει ανάγκη, αλλά δεν θα έρθει ποτέ η μέρα που δεν θα προσπαθήσω,”

— Paul Oxton
Οδός Παπαβασιλείου
Χώρα Νάξου, 84300
Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Instagram!