Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου

English/Ελληνικά

Βοηθήστε μας να κρατήσουμε την Άγρια Ζωή άγρια…

Είμαστε μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας της Νάξου και των ενδιαιτημάτων τους.
Μάθετε περισσότερα για εμάς και τις δράσεις μας!

Οδηγίες εάν βρείτε τραυματισμένο/άρρωστο άγριο ζώο…

 • Εάν υποπτευθείτε ότι έχετε μπροστά σας ένα τραυματισμένο/άρρωστο άγριο ζώο, ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι, καλέστε αμέσως το εκάστοτε Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής.
 • Μην το αγγίξετε και μην ομιλείτε δυνατά κοντά στο άγριο ζώο, καθώς αυτό μπορεί να φοβηθεί και θα στρεσσαριστεί με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
 • Εάν βρίσκεστε στην Νάξο, καλέστε μας αμέσως στο 697 6797070 ή εδώ.
 • Στην περιοχή των Κυκλάδων, εάν βρείτε τραυματισμένη/άρρωστη θαλάσσια χελώνα, καλέστε τον Σύλλογο “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΝΑΞΟΥ” στο 697 6797070 ή εδώ και το εκάστοτε Λιμεναρχείο άμεσα.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ

Απλές πράξεις για να βοηθήσουμε την ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ στις Κυκλάδες

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ…

 1. Αν συναντήσετε άρρωστη/τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στην ακτή, καλέστε την Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου (697 6797070), το Κέντρο Διάσωσης ΑΡΧΕΛΩΝ (6941 511 511) ή την τοπική Λιμενική Αρχή (για Λιμεναρχείο Νάξου καλέστε στο 22850 22300 ) αμέσως..
 2. Εάν συναντήσετε μια θαλάσσια χελώνα που επιπλέει στην επιφάνεια και δεν μπορεί να βουτήξει, καλέστε μας αμέσως για περαιτέρω οδηγίες.
 3. Αν έχετε την τύχη να δείτε μια θαλάσσια χελώνα, κρατήστε ασφαλή απόσταση από αυτήν, μην την ενοχλείτε, μην την αγγίζετε και σε καμία περίπτωση μην την ταΐζετε.
  Θυμηθείτε ότι οι θαλάσσιες χελώνες είναι άγρια ζώα και οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς και υγείας σε αυτές, αλλά θα μπορούσε επίσης να θέσει σε κίνδυνο τη δική σας ασφάλεια.
 4. Αν δείτε ίχνη θαλάσσιας χελώνας στην ακτή ή νεογέννητα χελωνάκια, καλέστε αμέσως την Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου ή την τοπική Λιμενική Αρχή.

Τι κάνουμε εάν βρούμε αιχμάλωτα άγρια πτηνά…

 • Όλα τα άγρια πτηνά προστατεύονται από τον Νόμο. Η παγίδευση και η αιχμαλωσία άγριων πτηνών είναι παράνομη.
 • Εάν δείτε άγριο πτηνό σε κλουβί καλέστε αμέσως τις Αρχές ή τον σύλλογο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΝΑΞΟΥ στο +30 697 6797070 ή εδώ.

Αλυκή, το “Καταφύγιο” Αγριας Ζωής

Γιατί η Αλυκή είναι ο σημαντικότερος υγροβιότοπος της Νάξου και των Κυκλάδων και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις που το υποβαθμίζουν…

Μάθετε για τους ποικίλους τύπους οικοτόπων που συναντώνται στο νησί της Νάξου και γιατί τόσα είδη βρίσκουν εδώ καταφύγιο…

Γνωρίστε τις Θαλάσσιες Χελώνες της Νάξου…

Μόνιμα και μεταναστευτικά είδη που συναντώνται στο νησί…

“Δεν περνάει μια μέρα χωρίς να επηρεάζεις τον κόσμο γύρω σου. Τι κάνεις κάνει τη διαφορά, και εσύ αποφασίζεις τι διαφορά θέλεις να κάνεις.”

— Jane Goodall
Οδός Παπαβασιλείου
Χώρα Νάξου, 84300
Ελλάδα